Toerisme en recreatie, kansen voor Veenendaal!

Op 7 juli j.l. heeft het Regionaal Bureau voor Toerisme Vallei en Heuvelrug een brainstormavond georganiseerd in Theater De Lampegiet te Veenendaal. Onder de titel 'Samen Sterker voor Veenendaal' is hier een eerste stap gezet om recreatie en toerisme in en rondom Veenendaal op te zetten. De avond werd geopend en geleid door Michiel van der Schaaf, directeur van Vallei en Heuvelrug. De avond is mede een gevolg van eerder door ons ingediende motie, om de kansen qua toerisme en recreatie aan te grijpen voor Veenendaal.

Vertegenwoordigers uit de politiek, bedrijfsleven, cultuurfabriek, Winkelstad Veenendaal, Promotie Veenendaal en ondernemers kregen de opdracht om in een pitch van drie minuten te vertellen wat er allemaal zo leuk is aan Veenendaal en naaste omgeving. In drie groepen werd er gebrainstormd en een stortvloed aan ideeën werd daarna integraal gepresenteerd. Opvallend was dat er volop aandacht was voor het zakelijk toerisme, met name voor bezoekers uit Duitsland. Hier is nog een wereld te winnen. 

Het was een verrassende en verbindende avond. Alle voorstellen werden daarna aangeboden door Mieke van Dijk aan de wethouder. De gemeente Veenendaal is tenslotte een van de opdrachtgevers aan Vallei en Heuvelrug. Een team van deskundigen zal de voorstellen verwerken en komt over een maand met een uitgewerkt plan en folder daarover (met o.a. Mieke van Dijk, Peter Baten, Michiel van der Schaaf en een ondernemer).

Het vakantieseizoen barst vanaf nu volledig los. Daartoe is er al een folder gemaakt over Veenendaal Shoppen, die inmiddels is verspreid in de wijde regio. Voor kids is het Heuvelrug Doe en Ontdekboek gemaakt en ansichtkaarten met Groeten uit Winkelstad Veenendaal zijn in roulatie gebracht. Websites als ontdekveenendaal.nl en opdeheuvelrug.nl zijn al online (in een later stadium ook in het Engels en Duits). De kunst is nu om alles met elkaar te verbinden: sport, cultuur, natuur, hotels, horeca, bezienswaardigheden en winkelstad Veenendaal. Technisch gezien zijn er al mogelijkheden om dat te realiseren.

Kortom: als VVD Veenendaal zijn we trots op de aanzet die we hebben gegeven tot een nieuwe en ook verbindende kijk op recreatie en toerisme.  Dit zal een impuls geven aan de lokale economie en de groei van werkgelegenheid.  

Siem Gerritsen 
Raadslid VVD Veenendaal