VVD Veenendaal op bedrijfsbezoek bij Complementair premiums & gifts

Woensdag 28 september zijn Siem Gerritsen en Heike van der Kloes, namens fractie VVD Veenendaal, op bezoek geweest bij Marriëtte van Wagensveld, directeur van Complementair premiums & gifts. Dit mooie bedrijf, gevestigd aan de Arsenaal 9 te Veenendaal, heeft in 2015 de MVO-prijs ontvangen (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Het juryrapport gaf onder meer aan dat het bedrijf een integrale visie heeft op maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en dat het MVO verankerd is in de bedrijfsprocessen.

Het motto van het bedrijf is “De Kunst van het Geven” en de corebusiness rust op een aantal pijlers: relatiegeschenken, giveaways en gadgets, seizoengeschenken en bedrijfs- en promokleding. Het bedrijf hanteert de filosofie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met name verstandelijk beperkte (jong)volwassenen, bij de werkzaamheden te betrekken. Hiertoe wordt samengewerkt met Zideris uit Rhenen, zodat er inmiddels aan een 4-tal mensen met een beperking dagbesteding kan worden aangeboden. Complementair zet zich in voor deze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en laat hen, op hun eigen niveau, deelnemen aan het arbeidsproces. Wij mochten kennismaken met een tweetal werknemers.  

Complementair streeft ernaar dat alle producten zijn geproduceerd binnen de principes van MVO, dan wel Fair Trade. Complementair is een erkend leerbedrijf SBB (Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en nog volop in ontwikkeling. Innovatieve en creatieve ideeënworden in een duidelijk toekomstperspectief geplaatst. Kortom een bedrijf waar Veenendaal trots op kan zijn. 

Uiteraard nog even gesproken over de veiligheid van het bedrijventerrein in het algemeen. Die is de laatste tijd sterk verbeterd, hoewel de overlast (vervuiling) van met name buitenlandse chauffeurs, die met hun wagens in het weekend op het bedrijventerrein verblijven, nog niet helemaal opgelost is. Ook zwerfvuil is in en na het weekend nog overal veel aanwezig. Ook zijn er regelmatig straatraces in het weekend waarbij het Arsenaal een geliefde straat is om met hoge snelheid doorheen te rijden. Dat zijn nog enkele punten welke aandacht verdienen.

Samengevat was het een leerzaam bezoek en dank aan de eigenaar Marriëtte van Wagensveld, voor de hartelijke ontvangst.

Siem Gerritsen
raadslid VVD Veenendaal