Opinie: de behoefte van de jeugd en binnenstad Veenendaal

Het centrum van Veenendaal is op het moment volop in ontwikkeling. Niet alleen zijn we sinds ‘kort’ een gracht rijker, maar ook hebben we de afgelopen tijd nieuwe ondernemers en winkels mogen verwelkomen in het centrum. Ik denk dat we als Veenendaal blij mogen zijn met een centrum waarin zoveel bekende ketens vertegenwoordigd zijn, wat zich bovendien uit in een hoop dagjesmensen die naar Veenendaal komen om te winkelen. Dit zorgt voor wat leven in de brouwerij, want dat is wat Veenendaal en het centrum in mijn ogen nog wel wat meer kunnen gebruiken. 

Deze levendigheid zou in het centrum gestimuleerd kunnen worden door meer evenementen in Veenendaal te organiseren en de koopzondag binnen Veenendaal te blijven behandelen als een op zichzelf staand evenement. Op deze manier zouden de koopzondagen een blijvend succes kunnen worden en niet vervallen tot een sfeerloze rustige winkeldag. Zolang Veenendaal kwalitatief goede evenementen blijft organiseren,zoals ze de laatste tijd heeft gedaan, zal dit zeker goedkomen.

Een naar mijn mening groot gemis voor Veenendaal is de verloren strijd met Ede voor het ziekenhuis, de bioscoop, de Mediamarkt en een serieus uitgaansgebied. De aanwezigheid van deze zaken zou positief bijdragen aan een bruisend Veenendaal. Daarom is het ook leuk om te zien dat de laatste tijd grote bedrijven, zoals Van der Valk en KFC, de keuze hebben gemaakt om zich in Veenendaal te vestigen en niet in Ede. 

(Het centrum van) Veenendaal heeft het op de meeste punten op het moment goed voor elkaar. Eén onderdeel wat echter echt nog beter kan zijn de uitgaansgelegenheden. Veenendaal heeft meerdere opties voor een drankje op het terras maar helaas moet veel jeugd nog uitwijken naar elders voor een echte avond stappen en dat is jammer. 

Walther Timmer
Fractieondersteuner VVD Veenendaal