Werkbezoek voetbalvereniging Merinos

Maandag 19 december jl. werd de fractie hartelijk ontvangen door het bestuur van voetbalvereniging Merinos. O.a.voorzitter Chris van den Dikkenberg en secretaris Gert Blad waren aanwezig om ons bij te praten over het wel en wee van de voetbalclub.

Diverse onderwerpen zijn aan de orde geweest: van de veiligheid van het kunstgras met korrels tot en met de problemen van jongeren die vernielingen aanrichten aan de accommodatiesWe hebben gesproken over de vervanging van de container die als berging wordt gebruikt samen met de andere gebruikers van de velden (zoals een Rembrandt College, frisbeeclub, hondenclub)De vereniging gaat flexibel om met alle gebruikers van de terreinenOok aan de orde kwamen de gemeentelijke belastingen en reclameborden langs de Rondweg Oost, de BBSA (BSO) en de businessclub. 

Gezien de regelmatige vernielingen zou men graag cameratoezicht willen hebben en/of permanente toezichthouders. De terreinen liggen nogal afgelegen en de politie kan ook niet overal tegelijk zijn.

De wens van de Merinos is om door te blijven groeien. Na een aantal jaren zit er gelukkig thans weer groei in deze gezellige club met ambitiesIn dit verband zou men dan ook graag nog een klein speelveldje willen inrichten om de jongste spelers partijtjes te kunnen laten spelen in twee-tegen-twee of drie-tegen-drie. 

Als VVD zijn we trots op alle vrijwilligers die hun schouders onder deze club zetten. Vele jongeren vinden hier een gezonde vrijetijdsbesteding en zijn dan ook van de 'straat' en leren aan het sociaal aspect. De VVD wil graag meedenken met de Merinos om de verdere ambities te realiseren en zal met het bestuur daartoe nadere afspraken maken in de vorm van een Plan van Aanpak. Met name het punt van veiligheid op en nabij het sportpark verdient de volle aandacht, maar ook het faciliteren van een klein nieuw jeugdveld en/of het realiseren van een nieuwe berging zijn speerpunten.

In het begin van 2017 komen wij als VVD daar nader op terug.

 

Siem Gerritsen, raadslid VVD Veenendaal

 

 

-------------------------------------------

De Merinos werd op 1 juli 1949 opgericht door de Koninklijke Scheepjeswolfabriek DS van Schuppen. De vereniging dankt haar naam aan een product van de voormalige fabriek, namelijk een speciaal soort wol van het zogenaamde Merinoschaap. De club startte toentertijd op de locatie waar nu het gebouw van Sano Rice staat. In 1984 verhuisde de club naar de Groene Velden, waar door de gemeente Veenendaal een nieuw sportpark werd aangelegd.

Inmiddels telt de club 400 leden, maar de wens is om binnen afzienbare tijd tot 500 leden te komen. Er zijn 6 seniorenteams en 8 jeugdteams. Inmiddels is er ook wandelvoetval (35+) en is er de wens om een G-afdeling te realiseren. Damesvoetbal wil nog niet echt lukken, maar houdt de aandacht. De club kent talloze vrijwilligers, die mede ervoor gezorgd hebben dat er thans een mooi clubhuis staat.

De Merinos wordt gekenmerkt door een gezellige familiesfeer, met het kind centraal en respect voorop.