Even voorstellen

Mijn naam is Jesper Diepeveen. Ik ben 17 jaar, momenteel zit ik in mijn examenjaar VWO op het Rembrandt College en sinds mei 2016 vertegenwoordig ik de VVD in de Veense Jongerenraad. Bij de Veense Jongerenraad adviseren wij het college van burgemeester en wethouders over het gevoerde jeugdbeleid en allerlei verschillende onderwerpen die ons als jongeren aangaan. Het college vraagt ons regelmatig om advies over het beleid dat zij voeren, maar wij kunnen ook ongevraagd advies uitbrengen over onderwerpen die wij zelf aandragen. Zo hebben we bijvoorbeeld afgelopen jaar onderzoek gedaan naar discriminatie op middelbare scholen in Veenendaal en hebben wij hier advies over uitgebracht. Daarnaast organiseren we ook activiteiten om jongeren te betrekken bij, en te informeren over de Veenendaalse politiek.

De reden dat ik ruim anderhalf jaar geleden bij de Veense Jongerenraad ben gegaan is dat ik als jongere het gevoel had geen inspraak te hebben in de besluiten die genomen werden over de jongeren in Veenendaal. Daarom ging ik op zoek naar een oplossing, een manier waarop ik als jongere toch mijn stem kon laten horen in het gemeentehuis. Deze oplossing vond ik in de vorm van de Jongerenraad, en sindsdien zet ik me ervoor in dat ook de jongeren gehoord worden in de politiek in Veenendaal.

Afgelopen november ben ik verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Veense Jongerenraad. Dit is een grote verantwoordelijkheid die ik met trots draag. Zoals elke voorzitter wil ik natuurlijk mijn stempel drukken op de Jongerenraad, die voor mij zo belangrijk is. Het grootste aandachtspunt voor mij is dat jongeren ons weten te vinden.De aansluiting van jongeren met de politiek is naar mijn ideehet lastigst van alle groepen, dus we moeten erg ons best doen om de weg naar het gemeentehuis voor jongeren zo makkelijk mogelijk te maken. Op het moment dat alle jongeren in Veenendaal weten dat ze naar ons toe kunnen komen als ze het gevoel hebben dat er iets niet goed is geregeld voor jongeren in Veenendaal, ben ik pas tevreden.