Aylin Cingil

Welkom op mijn persoonlijke pagina.

Voor een Veenendaal waar iedereen zichzelf kan zijn!

Mijn naam is Aylin Cingil, 20 jaar en geboren en getogen Veenendaler. Ik ben woonachtig in ons mooie centrum. Ik ben nu een jaar voorzitter van de Jongerenraad Veenendaal geweest, daarvoor ben ik twee jaar secretaris geweest en ik zit in mijn zesde jaar als lid. Momenteel werk ik in de zorg, waar ik ook graag nog een studie voor zou willen volgen. Ik ga het komende schooljaar ook starten bij de studie hoefsmederij. In mijn vrije tijd geef ik basketbal les, ik speel (bas)gitaar en piano en vaak ben ik in het bos te vinden met mijn paard. Ik ben erg actief buiten de deur en heb een brede variatie aan hobby’s en interesses die mij bezighouden.

Mijn uiteenlopende interesses zorgen ervoor dat ik geluiden hoor vanuit alle hoeken van Veenendaal. Van hieruit wil ik zo veel mogelijk doelgroepen vertegenwoordigen en deze zo harmonieus mogelijk samen laten leven. Allen moeten zich gehoord voelen. Een grote drive voor mij zijn de jongeren van Veenendaal. Dit zijn de mensen die het voor ons moeten gaan doen en ook de mensen waar we Veenendaal aan achterlaten. Als je kijkt naar de impact die zij hebben op onze maatschappij, is het beschamend hoe slecht zij zijn vertegenwoordigd in de politiek. Hier wil ik mijn steentje aan gaan bijdragen. Voor een mooie toekomst voor iedereen.

Ik sta voor een bruisend en divers Veenendaal. Met goed onderwijs en waar deelname aan elke sport voor iedereen toegankelijk moet zijn. Zeker in tijden zoals deze, is een uitlaatklep ontzettend belangrijk. Naast dat sporten belangrijk is voor de ontwikkeling en sociale contacten, is het natuurlijk ook ontzettend gezond. Daarom moet sport zo toegankelijk mogelijk zijn. We moeten Veenendaal op de kaart zetten en haar aantrekkelijk maken voor mensen van buitenaf. Of het nou gaat om bijvoorbeeld een theater of om een festival.
Ik wil Veenendaal een aantrekkelijke plek maken voor iedereen. Voor kinderen om te spelen, jongeren om te leren, jongvolwassenen om zich te settelen en volwassenen om oud te worden. Voor mensen van buitenaf en voor de huidige inwoners. Veenendaal moet een plek zijn waar ruimte is voor iedereen en waar je jezelf kan zijn.

Een van de dingen die ik wil bereiken is dat iedereen veilig en toegankelijk moet kunnen sporten. Sporten aantrekkelijk maken. Ook cultuur en muziekles moeten beschikbaar zijn. Kinderen en jongeren zijn vol aan het ontwikkelen. Het is ongelofelijk belangrijk dat zij zich goed kunnen uiten en dat zij zich in een sociale omgeving bevinden. We leren van elkaar en met elkaar. De invloed die het heeft op een kind om niet op een sportvereniging of muziekles te zitten is immens groot. Daarom ben ik blij met de net ingevoerde Veenendaalpas. Hiermee kunnen ook gezinnen met een laag inkomen hun kinderen laten deelnemen aan sport en cultuur.

De komende vier jaar wil ik laten zien dat Veenendaal er voor iedereen is. Meer zichtbaarheid. Er is niks mis met een beetje symboolpolitiek. Dit kan er juist voor zorgen dat mensen zich niet zo alleen voelen en dit spreekt zo ook de moeilijk bereikbare doelgroepen aan die een minderheid vormen.