Verslag werkbezoek aan de firma Lagerwey

Recentelijk is de fractie van de VVD op werkbezoek geweest bij de firma Lagerwey, alwaar we van harte werden ontvangen door de directeur Henk Dijkstra. Lagerwey is een groeiend bedrijf en is gespecialiseerd in de aanpak van ongedierte zoals muizen, wespen, kakkerlakken, motten, houtworm, kelderzwam etc. Het bedrijf is onderverdeeld in 4 divisies, elk met een eigen specialisatie. De kracht zit hem vooral in het leveren van een totaaloplossing. Zo zijn er een aantal timmerploegen, die vakkundig nieuwe balken en vloeren kunnen aanbrengen na aantasting door zwam en daarbij zorgen voor volledige renovatie. Ook is er een divisie die zich bezighoudt met hittebehandeling, om bijvoorbeeld insecten te vernietigen. Hierbij is volop aandacht voor enerzijds effectieve behandelingen en anderzijds de meest milieuvriendelijke oplossing daarbij. Het bedrijf beschikt daarbij ook over hittekamers, waar producten plaagdiervrij gemaakt worden.

De fractie van de VVD is regelmatig in gesprek met ondernemers, om zo te horen wat er speelt op onze bedrijventerreinen en tegen welke problemen de diverse ondernemers aan lopen.

Lagerwey heeft 45 personeelsleden in dienst, die uit de hele regio komen. Mensen die willen werken bij Lagerwey hebben tenminste een opleiding op MBO-niveau op timmer- of metselgebied. Het specialisme leren ze vervolgens op de werkvloer. “Het wordt wel steeds lastiger om mensen te vinden zonder 9-5 mentaliteit”, volgens directeur Henk Dijkstra. “En dat is toch wat we nodig hebben bij een verdere doorgroei van ons bedrijf”.
Een ander punt van aandacht is de ontsluiting bij de locatie van het bedrijf aan de Fokkerstraat. “Regelmatig staat het verkeer op de Grote Beer muurvast, wat nog erger zal worden als er geen verbreding van de Rondweg Oost komt”, volgens Dijkstra. Hij overweegt dan ook om zijn bedrijf elders in de regio uit te breiden en niet in Veenendaal.
Tevreden was de ondernemer over de veiligheid op het totale bedrijventerrein. Hoewel er nog wel inbraken zijn, werpt het veiligheidsbeleid zeker zijn vruchten af. De criminaliteit is beduidend verminderd.

Samengevat was het een interessant werkbezoek aan een bedrijf waar Veenendaal trots op mag zijn. Een groot punt van aandacht is wel de bereikbaarheid van onze bedrijven. De VVD zal er alles aan doen om de mobiliteit, ook bij dit bedrijventerrein, zoveel mogelijk prioriteit te geven.

Siem Gerritsen, raadslid VVD