Yvonne Bottema

Welkom op mijn persoonlijke pagina.


Ik ben Yvonne Bottema en sinds 16 maart 2022 raadslid en fractievoorzitter namens VVD Veenendaal.

Mijn portefeuille:

  • Mobiliteit
  • Openbare Ruimte / Groen
  • Duurzaamheid / Circulaire Economie
  • Milieu / Klimaatadaptatie
  • Energietransitie
  • Openbare orde / APV
  • Sociaal Domein (jeugdhulp, welzijn, vrijwilligerswerk)
  • Financiën (gemeentelijke belastingen)
  • Participatie

E: yvonne.bottema@veenendaal.nl 

T: 06-10343148


Windturbines? Afblazen!

Dat is waar Yvonne Bottema (61 jaar) zich de laatste jaren voor heeft ingezet en wat zij graag voor u blijft doen de komende raadsperiode. Yvonne woont sinds 1990 in Veenendaal, eerst in de Componistenbuurt en sinds een paar jaar met veel plezier in het centrum. Veenendaal zit inmiddels in het hart van deze in Leeuwarden geboren Friezin. Ze was eerder actief in het bedrijfsleven als officemanager.
Sinds 2014 is zij VVD-raadslid en de afgelopen raadsperiode was zij tevens fractievoorzitter. Ze heeft bewezen de afgelopen periode het VVD-teamgoed te kunnen leiden. De leden hebben dit beloond door haar wederom op de mooie plek 2 op de kandidatenlijst te zetten.

Yvonne: “De afgelopen periode heb ik me met succes ingezet voor een fijne, schone en veilige leefomgeving, vooral op het gebied van de afvalscheiding, het zwerfvuil, het groen in het openbaar gebied. Het afvalinzameling systeem Diftar is mij nog steeds een doorn in het oog. Wel heb ik in de raad al een meerderheid meegekregen voor een verder onderzoek richting nascheiding van het PMD en restafval, maar we zijn er nog niet.”
Daarnaast is ook de energietransitie één van haarspeerpunten. “De VVD vindt het belangrijk dat de energietransitie realistisch en voor iedereen betaalbaar plaatsvindt. We zijn dan ook blij dat de onrealistische ambitie van energieneutraal Veenendaal in 2035 is verschoven naar een meer realistische ambitie voor 2050. Daarmee lopen we plaatselijk gelijk met de landelijke ambitie. Met succes hebben wij ons verzet tegen de dreigende plaatsing van 240 meter hoge megawindturbines in onze buurgemeenten. Gelukkig zijn deze zoeklocaties voor windenergie vooralsnog geschrapt.” De energietransitie en de klimaatadaptie zijn belangrijke speerpunten voor de VVD, waarbij lokaal ingezet moet worden op zon op daken en landelijk op kernenergie.