Henk Vernout

Welkom op mijn persoonlijke pagina.


Ik ben Henk Vernout en sinds 22 april 2022 schaduw-raadslid / commissielid namens VVD Veenendaal.

Mijn portefeuille:

  • Cultuur
  • Participatie / Integratie / Radicalisering
  • Recreatie / Toerisme
  • Openbare ruimte / Groen
  • Openbare orde / APV
  • Ruimtelijke ontwikkeling
  • Wonen
  • Cultureel erfgoed
  • Gemeentelijk vastgoed / Accomodatiebeleid
  • Financiën (P&C)

E: henk.vernout@veenendaal.nl 

T: 06-29283631Cultuur maken we samen

Ik ben Henk Vernout (28) en geboren en getogen in Veenendaal. Ik heb Creative Business gestudeerd en ben sinds mijn studie werkzaam bij een commercieel mediabedrijf in Amsterdam. Als betrokkene bij de organisatie van het Kunstfestival Veenendaal ben ik bekender geworden met vele facetten van de lokale gemeenschap. Met de glans, maar ook met alle problemen die daar (nog steeds) spelen.

Politiek. Een fenomeen dat me al van jongs af aan fascineert. En ja, ik realiseer me terdege dat dit wellicht een open deur is. Niet alleen om de spanning, de retoriek, de flair van sommige politici en mijn soms ietwat obsessieve interesse in verkiezingen, maar ook omdat het daar gebeurt. In de politiek denk je mee over de toekomst. In veel gevallen beslís je zelfs mee over de toekomst van onze mooie gemeente. Dat is toch een waanzinnig gegeven? Ik ben iemand die niet graag hoort waarom iets niét kan, maar wat ervoor nodig is om het wel te laten slagen. Ik hou van een pittige discussie maar laat me maar al te graag overtuigen met goede, gegronde en weloverwogen argumenten. Niet alles te zwart-wit zien. Dat is misschien wel de aanleiding overigens, waarom ik nu écht zelf een actieve bijdrage wil leveren. Hoewel ik niet erg gecharmeerd ben van wollige (ietwat ‘linksige’) gedachtenspinsels, is het huidige bijna opzettelijk tegenover elkaar zetten van alles en iedereen me een doorn in het oog. Ik denk dat verbinding zoeken, hoe moeilijk wellicht ook in het huidige klimaat, áltijd het doel moet zijn. Zonder uiteraard je idealen te verliezen, maar om toch samen tot een beter resultaat te komen.

Henk: “Veenendaal mag trots zijn op haar cultuur. Zij trekt veel bezoekers naar onze binnenstad en zorgt voor een levendige stad en zorgt voor zelfontplooiing en vermaak bij jong en oud. Het verbindt, iets wat ten tijde van polarisatie juist immens belangrijk is. Met leuke evenementen en prachtige locaties zoals de Cultuurfabriek maken we Veenendaal aantrekkelijk. En dat willen we graag zo houden! Veenendaal wordt, terecht, vaak gezien als een dorp en stad tegelijk. En juist op dat kruispunt moeten we opereren. De verbondenheid en saamhorigheid van een prachtig dorp verenigd met de allure, mogelijkheden en het economische fundament van een bruisende stad. Deze mix maakt Veenendaal uniek, en daar moeten we gebruik van maken!”