Corné Kelfkens

Welkom op mijn persoonlijke pagina.


Ik ben Corné Kelfkens en sinds 22 april 2022 schaduw-raadslid / commissielid namens VVD Veenendaal.

Mijn portefeuille:

  • Mobiliteit
  • Burger en bestuur (participatie)
  • Parkeerbeleid
  • Veiligheid
  • Parkeerexploitatie
  • Sociaal Domein (werk en inkomen)
  • Financiën (gemeentelijke belastingen)

E: corne.kelfkens@veenendaal.nl 

T: 06


Zeg wat je denkt, en doe wat je zegt.

Een quote die ik al jarenlang op dagelijkse basis toepas op mijn leven.

Een passieve houding past mij niet. Tijdens elke belangrijke fase van mijn leven heb ik mijzelf voortdurend afgevraagd: “Hoe kan ik meer doen? Hoe maak ik het verschil?”. Ooit begon ik als jongen van 14 in de leerlingenraad, de medezeggenschapsraad en meerdere ‘resonancegroepen’ van het Christelijk Lyceum Veenendaal. Voortdurend met mensen op een constructieve manier in gesprek zijn, samenbouwen aan een stevige fundering voor een mooie toekomst. Van die hobby heb ik intussen mijn werk gemaakt door de spil te zijn tussen een importeur van auto’s en dertig dealerschappen. De wil om mensen te vertegenwoordigen en belangen te behartigen, is door de jaren heen steeds sterker geworden. Na enkele jaren meer vanuit de coulissen bezig te zijn geweest met het bestuur van Veenendaal, gevolgd door een periode als lid en later voorzitter van de Veense Jongerenraad, is het tijd om nu echt op de voorgrond te treden en mij samen met de rest van de VVD-kieslijst te storten op onze campagne.

Veenendaal mag ik met trots mijn geboorteplaats noemen. Het is de plek waar ik ben opgegroeid, waar ik mijn onderwijs heb genoten, waar mijn hele sociale leven zich afspeelt en bovendien: waar ik sinds kort samen met mijn partner de trotse eigenaar ben van een woning in de prachtige wijk Veenendaal Oost. Met veel plezier en gepaste trots kijk ik naar de bedrijvigheid in Veenendaal. Twee fantastische voorbeelden hiervan zijn de wijkcentra Aller Erfen De Ellekoot. De ondernemers die deze centra, vaak al jaren, als het thuis van hun bedrijf beschouwen, vormen samen het middelpunt van de wijk. Ook is het geweldig om alle voorzieningen die Veenendaal rijk is te zien. Van Het Ontmoetingshuis in Oost tot de Sporthal van West. Van de meubelboulevard tot de autoboulevard. Zoals ik aangaf, stilzwijgend toekijken is nooit iets voor mij geweest. Nu is het juiste moment om mij, na 25 jaar van Veenendaal en al haar voorzieningen te hebben genoten, actief in te zetten voor deze bruisende gemeente en haar inwoners.

Kortom: met een gezonde hoeveelheid liberaal optimisme en een gedreven houding wil ik mij inzetten voor een mooi, modern, prettig en veilig Veenendaal. Een Veenendaal dat ondernemers de beste mogelijkheden en faciliteiten biedt. Een Veenendaal waar we voortdurend bouwen: infrastructuur, huisvesting, industrie. Bouwen, bouwen, bouwen. Maar ook: een Veenendaal waar iedereen met een goed gevoel kan meedoen aan de maatschappij, een gemeente die de toekomst met open armen kan ontvangen. Laten we dit samen bereiken. Samen voor Veenendaal.