Sport blijft in beweging!

De VVD Veenendaal heeft zich altijd ingezet voor de sport in Veenendaal. Goede sportvoorzieningen hebben vele voordelen. Het zorgt voor betere schoolprestaties, lagere zorgkosten en minder ziekteverzuim. Het gaat segregatie tegen door de mogelijkheid tot ontmoeting van verschillende groepen. Sport is echter constant in beweging, het is dan ook de uitdaging om ook als gemeente mee te bewegen met nieuwe initiatieven.

In mei van dit jaar was er een groep jongeren die graag een nieuw soort sportpark in Veenendaal wilden realiseren: een callesthenics park. Met je eigen lichaamsgewicht voer je dan oefeningen uit in de buitenlucht. Er zijn ook andere nieuwe vormen van sport die een mooie plek kunnen krijgen in de openbare ruimte, zoals urbansport. Al eerder vroegen we hier om als VVD, maar toen was er nog geen budget beschikbaar. We hebben dan ook bij de Kadernota een amendement ingediend om € 50.000 beschikbaar te stellen voor het ontwikkelen van twee speelvoorzieningen die betrekking hebben op een van deze nieuwe speel vormen. Dit amendement is aangenomen.

Een ander punt waar we al jaren mee bezig zijn is genoeg kunstgrasvelden voor de sportverenigingen in Veenendaal. Ons oud-raadslid Timo Kroes heeft zich meerdere malen hard gemaakt voor genoeg velden. Nu blijkt dat onze verenigingen DOVO en GVVV behoefte hebben aan elk een extra kunstgrasveld, vanwege de groei van met name jeugdspelers en de noodzaak van genoeg velden om de voetbalsport te beoefenen. In de plannen stonden deze velden echter pas op de agenda in 2020 om te realiseren. Wat ons betreft moest dat eerder. Als VVD hebben we uiteraard wederom van harte meegewerkt aan het realiseren van deze velden. Ook dit amendement is aangenomen. 

De sport is voor Veenendaal enorm belangrijk. De gemeente moet snel inspelen op ontwikkelingen en voor zorgen dat zowel de bekende manier van sporten en de nieuwe manieren goed worden gefaciliteerd. Immers, sport blijft altijd in beweging!

Siem Gerritsen
Raadslid VVD Veenendaal