Behoud en verbetering Kwintelooyen

De VVD maakt zich sterk voor het behoud en de verbetering van het recreatiegebied Kwintelooyen. Dat lijkt gegarandeerd nu de gemeente Rhenen en Veenendaal een dienstverlening overeenkomst (DVO) aangaan, die in werking gaat treden na de erfpachtoverdracht van het gebied door het per 1 januari 2018 opgeheven recreatieschap Utrechtse Heuvelrug. De ‘Club Kwintelooyen’ zal het beheer binnenkort overnemen.

Verkeersafwikkeling Kwintelooyen

Een groot thema is een goede verkeersafwikkeling van en naar het recreatiegebied. Er is lang en zorgvuldig gesproken met alle betrokkenenBijkomend probleem is dat er een trend in Nederland van drukker wordende recreatiegebieden gaande is, dus ook in Kwintelooyen. Daar moet rekening mee worden gehouden. De VVD vindt een goede toegankelijkheid van het gebied van groot belang zonder dat dit tot overlast van omwonenden leidt. In dat kader vinden we het jammer dat de provincie niet wil meewerken aan een tweede ontsluitingsweg direct vanuit de Cuneraweg. Dit zou de bewoners van Rhenendael aan de Oude Veensegrindweg veel overlast besparen. “Wel zullen we als besturen de kwaliteit bewaken zodat er een veilige en soepele verkeersafwikkeling zal blijven plaatsvinden”, is de toezegging van burgemeester van Rhenen, dhr. Hans van der Pas.

De andere maatregelen, zoals o.a. een beveiligde fietsoversteek, verbetering vormgeving kruispunt OVG-Geertseweg kan voor alsnog wel op de instemming van de VVD rekenen. 

In de loop van dit jaar zal het masterplan, waarin alle verkeersmaatregelen worden gepresenteerd, aan de raden van Rhenen en Veenendaal worden voorgelegd. De VVD zal hierbij met name letten op een goede en veilige mobiliteit voor alle verkeersgebruikers met behoud van de waarde van dit rustgebied.

Yvonne Bottema

Raadslid