Werkbezoek Adarte

Op 6 februari jl. was VVD Veenendaal op werkbezoek bij Adarte. Dit ambachtelijk bedrijf bestaat al meer dan 20 jaar enis sinds mei 2015 gevestigd aan de Storkstraat 59 te Veenendaal (voorheen aan de Kerkewijk)Gelijk werd ons duidelijk wat het bedrijf bedoelde met de problemen die ze ondervinden door een slechte vindbaarheid. Ook wij hadden moeite om het bedrijf te vinden. Op hun website is een goede routebeschrijving te vinden. Het is raadzaam deze van tevoren aandachtig te bestuderen. 

Uitgebreid vertelde de zeer creatieve eigenaresse Ada van Eden-Vlastuin over alle activiteiten die worden ondernomenNaast een ambachtelijke en eigentijdse lijstenmakerij c.q. restauratieatelier worden er ook workshops schilderen verzorgd voor zowel bedrijven als particulieren. Sinds kort worden er tevens hele interessante cultuurreizen naar Italië georganiseerd. Goed om te horen dat de belangstelling voor de workshops groeiende is en dat steeds meer klanten het artelier weten te vinden. Echter het bedrijf komt nu niet geheel uit 'de verf' wegens de ligging op het Bedrijvenpark “De Compagnie”Deze door omstandigheden ingegeven verhuizing heeft daarnaast nog meer gevolgen, namelijk de staking van de verkoopactiviteiten o.a. van de zeer mooie en unieke kunstglaswerken. 

De fractie van de VVD vindt dat dit prachtige bedrijf terug zou moeten keren in ons winkelcentrum. Dergelijke unieke bedrijven vormen de kracht van ons winkelcentrum en hebben zeker een toegevoegde waarde bij de regionale functie van ons winkelhart.

Yvonne Bottema
Raadslid