Orcon winnaar MVO-prijs 2017!

Ondernemers, die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel hebben, in het zonnetje zetten’; dat is het doel van de MVO-prijs, waartoe we in 2013 als VVD Veenendaal het initiatief hebben genomen. Ieder jaar wordt deze uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvenkring Veenendaal. Dit jaar is Orcon de winnaar. Een innovatieve Veense onderneming gespecialiseerd in ventilatie, dat laat zien dat duurzaamheid en comfort anno 2017 prima hand in hand kunnen gaan. Eerdere winnaars waren de Koninklijke Ginkel Groep, Complementair Premiums & Gifts en Dishman Netherlands.

De VVD Veenendaal feliciteert Orcon van harte met de prijs. Alle reden voor een werkbezoek, waar onze raadsleden Siem Gerritsen en Dylan Lochtenberg in gesprek gingen met directeur Madelon Voorhoeve en Hugo Garritsen (marketing). Ook kregen zij een rondleiding in het nieuwe, open en uiteraard duurzame pand.

De kenmerken van MVO zijn peopleplanet en profit. Deze gaan hand in hand bij Orcon. Madelon Voorhoeve: "De techniek voor duurzaamheid is voorhanden, maar er is nog een gedragsverandering nodig. Mensen moeten nog geïnformeerd en overtuigd worden." Orcon is een compact bedrijf met medewerkers die toegewijd zijn aan die verandering. Vanuit de overheid hoopt zij vooral op stabiel beleid. "Er moet een business case te maken zijn waarbij de kosten en baten tegen elkaar opwegen. Dat lukt niet met zwalkend beleid." 

Naast het onderdeel 'planet' houdt Orcon zich ook bezig met het onderdeel 'people'. Het bedrijf besteedt assemblagewerk uit aan de sociale werkvoorziening IW4. Dit levert werk op voor mensen met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt. Voorhoeve legt uit dat dit ook prijstechnisch uit kan door de optimale flexibiliteit van IW4, waar zij als bouw gerelateerde onderneming veel baat bij hebben. Een compliment waard aan zowel Orcon als IW4!

Dylan Lochtenberg
fractievoorzitter