Ronald van der Weerd nieuwe voorzitter VVD Veenendaal

Joop Hake, oud-ondernemer en sinds 2012 voorzitter van de VVD afdeling Veenendaal treedt op eigen verzoek terug als voorzitter. De Algemene Ledenvergadering heeft op 26 januari Ronald van der Weerd benoemd als zijn opvolger. Hake: “Ronald heb ik leren kennen als een daadkrachtig en actiegerichte persoonlijkheid in de raad en bij verkiezingscampagnes van de afdeling. Hij is bovendien een liberaal pur sang! Ik draag de voorzittershamer dan ook met vol vertrouwen aan hem over.”

Binnen de fractie van de VVD-Veenendaal was Van der Weerd sinds 2006 actief als raadslid en als raadscommissielid. Hij was o.a. woordvoerder voor Ruimtelijke Ontwikkeling, Economie, Mobiliteit en Veiligheid. Hij heeft zich onder meer met succes beijverd voor het handhaven van lage parkeertarieven en de gratis parkeervergunning voor de eerste auto in de vergunningsgebieden in en rond het centrum.


Hij is werkzaam als manager leden/adspirant leden bij de Coöperatie ParkeerService te Amersfoort, een coöperatie van en voor gemeenten die gespecialiseerd is in alle aspecten van parkeren. Ronald van der Weerd: “gratis parkeren is een utopie, maar betaalbaar houden van de immense investeringen die de gemeente Veenendaal heeft gedaan niet! Meer out of the box denken en samenwerken met de ondernemers en zoeken naar creatieve oplossingen blijft een vereiste!”


Ronald Veen, fractievoorzitter: “De fractie verliest aan Ronald van der Weerd een harde werker met heldere liberale standpunten, maar als hij net zo hard werkt binnen het bestuur als in de fractie, dan moet je zo’n man laten gaan! Ronald van der Weerd is absoluut op zijn plaats binnen het afdelingsbestuur van de VVD. Hij kent de klappen van de politieke en bestuurlijke zweep als geen ander.”


Veen vervolgt: “Wij danken Joop voor zijn luisterend oor en zijn adviezen gebaseerd op jarenlange ervaring als bestuurder van een handelsonderneming, maar ook in de Veenendaalse sportwereld. Als voorzitter heeft hij jarenlang verbindend leiderschap getoond en ervoor gezorgd dat iedereen goed tot zijn of haar recht kwam. En uiteraard voor zijn gastvrijheid bij de vele bestuursvergaderingen bij hem thuis!”


Naast een nieuwe voorzitter is gisteravond tevens Nico de Kruijf aangetreden als secretaris. De Kruijf vervangt al enige tijd Peter van Ojik, die eind vorig jaar al op eigen verzoek terugtrad als afdelingssecretaris.


Van Ojik en Hake: “Wij zijn trots dat er nu een zeer gemotiveerd bestuur aantreedt dat, evenals onze raadsfractie, bestaat uit een mix van politieke ervarenheid en aankomend jong politiek talent. Onze VVD afdeling kan hiermee weer jaren vooruit. KOERSVAST de volgende verkiezingscampagne ingaan is dan ook ons eerste doel!”