Samenloop voor Hoop; SBR, G-band en VVD Veenendaal

Afgelopen weekend is voor de tweede keer de Samenloop voor Hoop gehouden in Veenendaal.

Deze keer liep er ook een team van de G-band/SBR Veenendaal mee. Deze beide organisaties zorgen (pro deo) voor een fijne vrijetijdsbesteding op sport-, spel-, zwem- en muziekgebied voor mensen met een beperking. In korte tijd hadden René Keulers en ondergetekende, Siem Gerritsen, een groep van 23 begeleiders en 14 mensen met een beperking op de been weten te brengen, die de 24 uur in een uitstekende loopsfeer met elkaar doorgebracht hebben.

Al 42 jaar mag ik dit bijzondere vrijwilligerswerk bij de SBR (= Stichting Bewegingsrecreatie Veenendaal) doen. Als geen ander heb ik daardoor kennis gekregen van wat er zoal leeft in dit spectrum van de zorg. Daarom ben ook blij dat ik als raadslid namens de VVD in mijn portefeuille het Sociaal Domein heb zitten en deze kennis daarbij kan inzetten. 

Tijdens de Samenloop voor Hoop heb ik weer kunnen genieten van al die mensen-met-een-beperking, die mede door deze goede zorg een eigen waardevolle loop-bijdrage konden leveren aan mensen die ook speciale aandacht en zorg behoeven. Toch wel een heel bijzondere combinatie...

Siem Gerritsen

Raadslid