Hoe schoner hoe veiliger!

30 mrt 2015 - Zaterdag 29 maart werd wederom de landelijke Opschoondag gehouden. Het doel was om gezamenlijk met de buurtbewoners, scholen, verenigingen etc. de leefomgeving zwerfvuilvrij te maken. Zeker zo’n dertig vrijwilligers inclusief diverse raadsleden waren aanwezig en werkten enthousiast mee aan dit initiatief van de Buurtgroep Dragonder Noord, de stichting Veenendaal Schoon en de gemeente Veenendaal, zo ook Dylan Lochtenberg en Yvonne Bottema van onze VVD fractie

De VVD Veenendaal deed graag mee aan deze actie om het zwerfafval op te ruimen. Zwerfafval veroorzaakt veel irritatie omdat het een positieve beleving van de directe leefomgeving aantast. Een vieze leefomgeving zorgt ook voor een minder sociaal en veilig gevoel. “Het is een bewezen feit dat een schone leefomgeving veel positieve effecten heeft. In een schone straat zijn de huizen meer waard, durven de ouders hun kinderen meer buiten te laten spelen, zijn de mensen vriendelijker naar hun medemens en hebben de mensen een veiliger gevoel”, aldus Yvonne Bottema.

“Het verbaast me elk jaar weer, wat voor zwerfvuil we tegenkomen”, zegt Dylan Lochtenberg. Ook dit jaar weer veel plastic zakjes, blikjes, bierflesjes, snoeppapiertjes, vuurwerkafval en peuken. “Vooral de peuken zijn een hardnekkig probleem. Ze vormen een gevaar voor kleine kinderen en dieren.” En dan alle die kauwgomplakken die overal liggen, platgetrapt op de stoepen en paden. Rare gewoonte; hier valt nog wel wat te veranderen in de mens als gewoontedier. De VVD Veenendaal is dan ook enthousiast Supporter van Schoon!


28 maart 2015