VVD stelt schriftelijke vragen over overlast hangplek Petenbos

In april 2014 werd een JongerenOntmoetingsPlek (JOP) aan de Middellaan in de wijk Petenbos ingebruik genomen. In de afgelopen tijd zijn er berichten in diverse media geweest over overlast. VVD-raadslid Yvonne Bottema: “Ook jongeren verdienen een plek in onze jonge leefstad. Maar als dat leidt tot zware overlast voor omwonenden moet er opgetreden worden.”

Het instellen van de JOP in 2014 volgde na een lange voorbereidingsperiode. Afgesproken werd om na een half jaar te evalueren. Hierbij werden omwonenden, jongeren en professionals betrokken. Deze evaluatie leidde tot een aantal acties om de overlast onder controle te houden. Bottema: “Wij willen weten of deze acties ook daadwerkelijk zijn opgepakt. Daarnaast willen wij graag dat er opnieuw gesproken wordt met alle betrokkenen. Het gaat immers om andere jongeren dan in 2014 en er zijn de nodige incidenten geweest. We zijn heel benieuwd hoe de omwonenden er nu over denken. Op basis hiervan kunnen eventueel nieuwe maatregelen worden getroffen.”

De VVD benadrukt niet tegen hangplekken te zijn. Veenendaal heeft ruim 64.000 inwoners, waarvan ongeveer een derde jongeren. Bottema: “Met het grootste gedeelte van onze jongeren gaat het goed. Maar er zijn er ook die rotzooi trappen en het voor anderen verpesten. Die moeten aangepakt worden.”