VVD: slechte beeldkwaliteit camera’s centrum onacceptabel

De VVD in Veenendaal heeft zeer kritisch gereageerd op het bericht dat de beeldkwaliteit van de camera’s in het centrum dermate slecht is dat live meekijken ‘erg lastig’ is. VVD-fractievoorzitter Dylan Lochtenberg: “Die camera’s hangen er niet voor niets. Het is onacceptabel dat dit zo ver heeft kunnen komen. We willen weten hoe lang dit al duurt en we willen de garantie dat het in de toekomst niet meer voor zal komen.”

De camera’s werden in 2009 geplaatst na lang politiek debat, waarbij de VVD een van de grote voorstanders was. Volgens de partij kan er door de camera’s live mee te kijken snel ingegrepen worden. Verder is opsporing achteraf makkelijker met camerabeelden, wat weer een preventieve werking heeft. Je doet minder snel iets strafbaars als je weet dat er camerabeelden gemaakt worden. Lochtenberg: “Maar als de beeldkwaliteit niet goed is gaan deze voordelen grotendeels verloren. Dat is slecht voor de veiligheid in ons centrum. Gezien de recente ramkraken en uitgaansincidenten is goed cameratoezicht hard nodig.”

Daarom heeft de VVD vragen gesteld en een debat aangevraagd. De liberalen willen weten hoe lang deze situatie al duurt, wat de gevolgen zijn voor het live meekijken en opsporing achteraf, waarom het niet meegenomen is in het regulier onderhoud en of er voortaan tijdig tot vervanging over gegaan wordt om deze situatie in de toekomst te voorkomen.


Zet cookies aan om de video te tonen.