Kentekenregistratie – Dievengilde: 1:0

© AutoWeek

Op woensdag 31 oktober is ons raadslid Ruben Schoeman samen met statenlid Baerte de Brey en Sybren van der Velden, fractievoorzitter van Wijk bij Duurstede, op werkbezoek geweest in Vught. Dit werkbezoek stond in het teken van kentekenregistratie. Aangezien er in Vught een pilot wordt gehouden met kentekenregistratie was dit de perfecte gemeente om eens langs te gaan. Tijdens dit bezoek gaf een ambtenaar van de gemeente Vught aan dat het systeem veel voordelen heeft. 
 
Dat dit systeem ook werkelijk zin heeft, bleek uit een voorbeeld van de gemeente Vught. Samen met de Belastingdienst werd er op één dag een controle gehouden van 06:30-14:00. Alleen deze dag al leverde € 140.000,- op aan openstaande boetes van voertuigen die langs de camera’s reden. Voor wat betreft de techniek gaf de ambtenaar aan dat de camera alleen het kenteken registreert en dat het werkt met een miss/hit systeem. Alleen de hits blijven bewaard. Deze hits krijgt men dus onder meer wanneer er voertuigen langsrijden waarop boetes openstaan of die als verdacht of gestolen geregistreerd staan. 
 
Veenendaal is kwetsbaar voor inbrekers door onze ideale ligging aan verschillende N-wegen en de A12. Wanneer het dievengilde met een verdachte auto door de kentekenregistratie gespot wordt, kunnen meer inbraken voorkomen worden. Kortom, de VVD vindt het een prima idee dat kentekenregistratie vaker in Veenendaal wordt ingezet.
 
Ruben Schoeman
Raadslid