Nu definitief geregeld: Betalen per minuut in de gemeentelijke garages

Parkeren is en blijft een gevoelig en een telkens terugkerend onderwerp. En het is zeker niet makkelijker geworden, gezien de verschillende visies tussen de commerciële exploitant die winst wil maken en de gemeente die in het kader van leefbaarheid een gedegen parkeerbeleid wil voeren.

In de laatste raadsvergadering kwam het zogenaamde blokparkeren aan de orde. Het voorstel was om vanaf 1 januari 2019, €1,= per blok van  29 minuten te berekenen voor de drie gemeentelijke parkeergarages.

De VVD vindt echter dat je moet betalen voor wat je afneemt, niet meer en niet minder. Want bij  blokparkeren van 29 minuten lopen onze gasten, die met de auto komen om groot in te slaan in ons centrum, de kans dat zij maximaal voor 28 minuten extra moeten betalen. Dat komt niet gastvrij over. Samen met Lokaal Veenendaal heeft de VVD dan ook een motie ingediend voor betalen per minuut. Deze motie is met grote meerderheid aangenomen.

De parkeertarieven worden al als hoog ervaren, die moeten we niet verder verhogen door blokparkeren. Het eerlijkst is dan ook dat we onze gasten per minuut laten betalen. De VVD vond het een mooi moment om dit nu voor eens en altijd structureel te regelen. De motie geeft rust, is servicegericht en is gastvrij voor onze bezoekers. Daar is iedereen bij gebaat.

Kortom wij zijn blij dat deze motie door raad werd onderschreven.

Ronald Veen
Raadslid