In het Rembrandtjaar op bezoek bij de meesterschilders van Veenendaal

VVD Veenendaal is trots op onze ondernemers. Daarom zijn wij op bezoek gegaan bij Bert van Kruistum Schilders- en glaszettersbedrijf. Een echt familiebedrijf opgericht in 1987 waar nu de tweede generatie werkzaam is. Het bedrijf wordt gerund door Bart Van Kruistum, zijn zus Ellen, zwager Johan van Amerongen en af en toe worden zij bijgestaan door een trotse moeder Corrie Van Kruistum. Trots omdat het bedrijf succesvol en gestaag is doorgegroeid naar ca. 40 medewerkers. Zij allen verstaan hun vak. Maar ook trots als winnaar van de RABObank Publieksprijs “Onderneming van het jaar 2018” van het Netwerk Business Event Gemeente Veenendaal.

Het bedrijf richt zich op particuliere opdrachtgevers, VvE’s, beheerders van vastgoedportefeuilles en woningcorporaties van deze regio tot aan Amsterdam en Den Haag. Volgens Bart en Johan is het ondernemersklimaat in Veenendaal zeer inspirerend met enthousiaste collega ondernemers. De ondernemers weten elkaar te vinden binnen bijvoorbeeld de BOV. Duimen omhoog voor IW4. Hiermee werkt van Kruistum graag samen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de “ins-and-outs” van het schildersvak bij te brengen. Ook is men zeer te spreken over de voorgenomen verbreding van Rondweg Oost. Het is goed voor ondernemend Veenendaal, maar ook voor de eigen medewerkers die zowel binnen als buiten Veenendaal sneller ter plaatse kunnen zijn.

Na afloop van het gesprek bleef de fractie nog even hangen bij de gebruikelijke Vrijmibo met de medewerkers. Want ook al groeit het bedrijf, het familiegevoel wordt gekoesterd.

Ronald Veen
Raadslid