Flitsmeister, een flitsend Veens bedrijf

Op vrijdag 1 maart is de VVD-fractie samen met VVD kandidaat voor Provinciale Staten, Matthijs Stekelenburg, op werkbezoek geweest bij Flitsmeister. Een door heel Nederland inmiddels bekend bedrijf van de file-informatie op radio en tv. Het bedrijf startte zo'n 9 jaar geleden vanuit een Veense zolderkamer als kleine startup en is nog steeds in Veenendaal gevestigd. Sjoerd Perfors, één van de oprichters vertelde ons vol enthousiasme over de ontwikkeling die Flitsmeister de afgelopen jaren heeft doorgemaakt om te komen tot het succesvolle bedrijf met zo ongeveer dertig werknemers en een app met meer dan 1 miljoen gebruikers.


Flitsmeister heeft grootste plannen voor de toekomst zowel op nationaal als internationaal vlak. Naast file-informatie houdt het bedrijf zich ook bezig met de melding van incidenten op de weg, flitspalen, trajectcontroles en navigatie. Niet alleen in Nederland, maar ook in België, Duitsland Luxemburg, Frankrijk, Engeland en Zweden. En het aantal landen breidt zich uit. Ook doet het bedrijf momenteel proeven met data gestuurde verkeerslichten (iVRI's) in o.a. Deventer. Hiermee kan de doorstroming op drukke kruispunten worden verbeterd. Graag willen ze dit ook in Veenendaal gaan uitvoeren. ''De doorstroming van het kruispunt aan de Rondweg-West vanaf de A12 kan vele malen beter'', meent Sjoerd Perfors.

Naast het bedrijf zelf en de plannen die zij hebben, ging ons gesprek ook over het ondernemersklimaat in Veenendaal. Flitsmeister is positief over het vestigingsklimaat in Veenendaal, maar de veiligheid op het bedrijventerrein moet niet uit het oog verloren worden. De VVD is het hiermee eens en wij blijven kritisch kijken naar onze bedrijventerreinen. Vergeleken met het verleden is de veiligheid al wel een stuk verbeterd.

Al met al was het een geslaagd werkbezoek. Veenendaal mag trots zijn op zulke bedrijven, zoals Flitsmeister.

Ruben Schoeman
Raadslid