Werkbezoek bij Visionplanner; groots denken

In 20 jaar van een afstudeeropdracht voor de HEAO-BE tot een bedrijf met 70 mensen in dienst in Veenendaal en 25 mensen op afstand in India. Tijdens een werkbezoek werd de VVD fractie uitgebreid bijgepraat door Bart Schraven, één van de oud-oprichters van het bedrijf en controller Hans Breas.

Het bedrijf is begonnen met het ontwikkelen van software voor de ondersteuning van startende ondernemers. Met de software kan compleet businessplan geschikt gemaakt worden voor het aanvragen van krediet. Distributie vindt onder meer plaats via de Kamer van Koophandel en banken.
In de loop der tijd zijn de activiteiten verbreed en heeft Visionplanner nu software voor het samenstellen van jaarrekeningen, (liquiditeits)begrotingen, volledig in de cloud, om hiermee accountantskantoren en ondernemers snel en efficiënt te kunnen ondersteunen. Het kan gekoppeld worden aan de gangbare boekhoudpakketten met de mogelijkheid voor de gebruikers om zelf hun eigen managementinformatie te maken. Inmiddels levert Visionplanner aan circa 2600 accountantskantoren in Nederland software, die vervolgens bij hun klanten wordt ingezet. Er zijn plannen om internationaal te gaan en sinds kort organiseren ze tevens regelmatig events (voor 80-100 mensen) gericht op kennisoverdracht. 

Met deze toekomstvisie in het achterhoofd heeft Visionplanner zo’n twee jaar geleden bewust de overstap gemaakt naar een pand midden in het centrum van Veenendaal. De tweede etage van het gebouw Tricotage biedt veel (vrij in te delen) m2 en ruim voldoende parkeergelegenheid, ook voor de vele bezoekers van hun events. Het pand midden in het winkelcentrum draagt bij aan een levendige werkomgeving, waar medewerkers makkelijk tussen de middag een boodschapje kunnen doen of een ijsje kunnen eten op het stadsstrand. Dit wordt erg gewaardeerd. Daarnaast is de bereikbaarheid goed, ook al is het iets verder weg van de A12. 

De gemeente is blij met de komst van een dergelijk groot dienstverleningskantoor in het centrum. Er is daarom goed meegewerkt bij de wijziging van het bestemmingsplan van (leegstaande) winkelruimte naar kantoorruimte. Na een paar maanden verbouwing ziet het pand er modern en uitnodigend uit. De VVD fractie is hiervan onder de indruk.

Visionplanner geeft aan zeer tevreden te zijn met de serviceverlening van de gemeente. Ze heeft nog wel een verzoek aan ons. Zij zouden graag meer oplaadplekken voor elektrische auto’s zien in de parkeergarage. Ook geven ze aan dat het behoud van de Intercity status van NS station de Klomp van groot belang is. Deze goede treinverbinding is noodzakelijk voor hun werknemers en daarmee voor het bedrijf, zeker gezien de krapte op de arbeidsmarkt in de ICT sector.

Groots denken opent vele deuren en de toekomst van Visionplanner ziet er rooskleurig uit. Daar willen wij als VVD fractie volledige ondersteuning aan geven.

Yvonne Bottema
Fractievoorzitter