Veenendaal is een feest voor iedereen

De een noemt Veenendaal een dorp, de ander noemt Veenendaal een stad. Hoe dan ook, feit blijft: we zijn hier een gemeente met ruim 67.000 inwoners. En plusminus een kwart van die inwoners is onder de twintig jaar. De VVD is van mening dat bij zo’n gemeente een groot scala aan evenementen hoort. We willen een bruisend Veenendaal waarin niemand zich hoeft te vervelen.


Maar bij het organiseren van evenementen spelen natuurlijk meerdere belangen een rol. We hebben de organisatoren, we hebben de feestgangers en we hebben de omwonenden. En tussen deze belangen moet een balans gezocht worden. Om deze reden is in de raadsvergadering opnieuw gekeken naar de geluidsnormen die in het Evenementenbeleid zijn verankerd.

In de raadsvergadering bleek dat een aantal partijen de geluidsnormen zo wilden verlagen dat er alleen nog maar gefeest kan worden met wat achtergrondmuziek. De VVD is van mening dat er in Veenendaal voor ieder wat wils moet zijn. Alleen evenementen met wat achtergrondmuziek zijn ons te karig. Hier zijn wij, en gelukkig een meerderheid in de raad, dan ook niet in meegegaan.

Nu ligt er een beleid waarmee een goede balans gevonden wordt tussen de hiervoor genoemde belangen. Een beleid waarin geleerd is van het verleden. Evenementen met echt veel geluid, zoals het hardstylefeest, worden niet meer op het stadsstrand gehouden. Deze passen, na afweging van de belangen, op deze plaats gewoonweg niet. Maar ook voor deze feesten bieden we, op een andere plaats wel ruimte!

De VVD gaat voor een levendig centrum. En dit nieuwe beleid helpt mee aan een Veenendaal met zo’n levendig centrum waar we met zijn allen de gezelligheid op kunnen zoeken.

Jesper Diepeveen
Raadslid