Coronacrisis: snel handelen om ondernemers te helpen

Door de Coronacrisis komen ondernemers in de financiële problemen. In een aantal gevallen zo erg dat zij niet meer in het eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Veenendaal voert, mede voor Renswoude en Rhenen, de TOZO uit. Dat is de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers die het Rijk vanwege de Coronacrisis in het leven geroepen heeft. De Coronacrisis is een risico waar ondernemers in de verste verten geen rekening mee konden houden.

De gemeente heeft meteen een speciaal loket ingericht dat zowel telefonisch als met internet te bereiken is. Zo kunnen de aanvragen snel worden beoordeeld en verwerkt. Tot nog toe hebben ruim 500 ondernemers uit Veenendaal, Renswoude en Rhenen een aanvraag ingediend bij de gemeente voor deze uitkering die terugwerkende kracht heeft tot 1 maart.

De Coronacrisis hakt hard in op onze ondernemers. Het is daarom goed dat de gemeente zo snel handelt. De korte doorlooptijden van de aanvragen betekenen dat ondernemers zo snel mogelijk financiële ondersteuning krijgen. VVD Veenendaal vindt dat een goede zaak!

Ronald Veen
Raadslid