VVD wil reserveringssysteem afvalbrengstation

‘Wie naar de milieustraat wil moet dat alleen doen als het echt nodig is, vindt premier Mark Rutte. Hij constateert dat het bij de afvalverwerking „drukker is dan ooit” en waarschuwt „er geen uitje van” te maken.’ De VVD Veenendaal heeft, net voordat de premier deze uitspraak deed, over deze drukte vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

© Gelderlander

Ook bij ons eigen afvalbrengstation loopt de drukte de spuigaten uit. Doordat er minder auto’s worden toegelaten; ontstaan er regelmatig gevaarlijke verkeerssituaties op de rijbaan van de Wageningselaan. Tevens zijn de bedrijven voorbij het afvalbrengstation daardoor moeilijk bereikbaar. De lengte van de wachtrij doet vermoeden dat de wachttijden om afval te brengen aanzienlijk zijn, dat is vervelend voor velen.

Inmiddels is de rij wachtende auto’s verplaatst naar het fietspad. Op zichzelf is dat veiliger voor het autoverkeer, maar hoe veilig is nu de fietser? In onze vragen hebben wij voorgesteld om in deze Coronaperiode een eenvoudig reserveringssysteem op te zetten, zodat toch eenieder in staat wordt gesteld om het grof vuil naar de stort te brengen, zonder anderen in gevaar te brengen. Wel zo prettig. 

Leo Nooteboom
Raadslid