College alsnog overtuigd, toch een reserveringssysteem bij het afvalbrengstation ACV

Gisteren tijdens de commissievergadering heeft de fractie van de VVD nogmaals aandacht gevraagd voor het fileprobleem bij de ACV. Leo Nooteboom, VVD raadslid pleitte eerder al in schriftelijke vragen voor een eenvoudig meldsysteem. Op dit moment zijn de wachttijden namelijk totaal onvoorspelbaar.

© @Gelderlander

Deze wachttijd leidt naast ongemak, tot verkeers- en verkeersveiligheidsproblemen. Daarbij kunnen bedrijven door de wachtrij regelmatig hun eigen terrein niet oprijden. Ook kunnen mensen die naar het afvalbrengstation willen op kosten gejaagd worden als ze bijvoorbeeld een aanhangertje huren.

Een webpagina om op kenteken te reserveren, een persbericht en wat ruchtbaarheid op de sociale media en een paar borden langs de Wageningselaan dat afval tijdelijk alleen op afspraak gebracht kan worden, voldoen naar het idee van de VVD voor de korte termijn om een reserveringssysteem op te zetten.

De wethouder heeft toegezegd dat er op de korte termijn toch een reserveringssysteem voor het afvalbrengstation ACV komt. Veilig en zonder file je grofvuil kunnen wegbrengen, is zo nodig en gewenst, voor iedereen in Veenendaal.

Leo Nooteboom
Raadslid