Terugblikken en vooruitkijken

Met het aannemen van de Kadernota op afgelopen maandag om iets voor twaalf, is het politieke jaar 2014-2015 dan toch echt afgesloten. Deze week zijn er nog enkele afsluitende vergaderingen geweest, maar nu ligt het reces voor ons. Een tijd van inspiratie opdoen voor de fractie, wethouder en bestuur. 


Zoals u heeft gelezen hebben wij onlangs onverwacht tijdelijk afscheid moeten nemen van onze fractievoorzitter Ronald Veen. Ook op deze plaats wensen wij hem alle sterkte en een voorspoedig herstel toe. Wij zijn zeer dankbaar dat Siem Gerritsen bereid is geweest om tijdelijk de zetel in te nemen en zo de VVD Veenendaal op volle sterkte te houden. Bij de behandeling van de Kadernota is dit meerdere malen van doorslaggevend belang geweest! 


Op de behandeling van de Kadernota kijken wij zeer tevreden terug. Waar wij vorig jaar de krant haalden als de partij die het meest ‘tegen’ stemde, zijn we nu de partij met de meeste aangenomen voorstellen! Een mooie opmaat voor volgend jaar. Elders in deze nieuwsbrief leest u meer over de Kadernota.
Bij deze terugblik horen ook enkele woorden over de samenwerking in onze nieuwe coalitie. Met SGP, D66, Pro en CDA heeft de VVD de beweging ingezet naar een meer open, toegankelijke gemeente. Een gemeente die zich terugtrekt en vertrouwen geeft aan inwoners en ondernemers. Na het eerste jaar kunnen wij zeggen tevreden te zijn over de samenwerking. 

Maar in dit stuk wil ik ook graag met u vooruitkijken. Als VVD Veenendaal willen we na de zomer nog veel meer dan nu de aandacht richten op u, onze leden. U maakt onze afdeling en met u willen we verder bouwen aan onze gemeente. Daarom zullen we komen met jaarlijkse debatavonden, excursies, een spreekuur in de fractie én met meer interessante sprekers tijdens onze ledenvergaderingen. Suggesties voor een nog aantrekkelijker lidmaatschap horen wij graag! 

Beste mede-VVD’ers, een sterke VVD is nodig voor een nog liberaler Veenendaal. Daarom nodig ik u van harte uit om mee te doen binnen onze partij. Op alle terreinen is uw inzet zeer welkom. Zowel structureel, bijvoorbeeld als lid van het bestuur of de PR-commissie, als incidenteel, bijvoorbeeld bij de organisatie van een avond of als u de fractie wilt adviseren. Wellicht kent u in uw omgeving Veenendalers die het liberale gedachtegoed onderschrijven en ons via het lidmaatschap willen ondersteunen. Zowel actieve als niet-actieve leden zijn welkom. Want een leefbaar, betrokken en bruisend Veenendaal, met een goed ondernemersklimaat, daar hebben we allemaal belang bij. Doe mee! 

Maar eerst genieten wij van een welverdiende vakantie, met volop ruimte voor onze naasten en voor nieuwe ideeën. De fractie, wethouder en bestuur wensen u een zeer goede vakantie toe!

Dylan Lochtenberg
Wnd. fractievoorzitter