Code zwart voorkomen en vrijheden terugkrijgen

Wat kan de gemeente extra doen om lokaal het coronavirus onder controle te krijgen? Dat is de vraag die de VVD Veenendaal recent wederom heeft gesteld aan het college. Dat extra lokale inzet hard nodig is, is duidelijk. We hebben gezien dat de Veense besmettingscijfers harder oplopen en dat onze vaccinatiecijfers achter blijven op het gemiddelde in Nederland.

Naast de landelijke maatregelen kan de gemeente ook aan lokale knoppen draaien om de lage vaccinatiegraad in Veenendaal omhoog te krijgen. We liggen immers nog altijd 6% onder het landelijke gemiddelde. Om deze reden hebben wij voorgesteld om met acties als prikbussen en voorlichtingscampagnes op straat hier verandering in te brengen.

Gevaccineerd of ongevaccineerd; allemaal hebben we niet alleen de verantwoordelijkheid om onszelf te beschermen, maar ook elkaar. De VVD snapt best dat het heel veel van mensen vraagt, maar we hebben geen keuze. We zitten met z'n allen in een zware tijd. De VVD ziet het liefst dat iedereen zich laat vaccineren, die booster neemt en zich aan de basisregels houdt. Alles om te zorgen dat we code zwart kunnen voorkomen en onze vrijheden terugkrijgen.

Jesper Diepeveen
raadslid