Dylan Lochtenberg volgt Ronald Veen op als fractievoorzitter VVD

Ronald Veen neemt afscheid als fractievoorzitter en verlaat de gemeenteraad. Hij wordt opgevolgd door fractiegenoot Dylan Lochtenberg. Siem Gerritsen neemt de vrijgekomen raadszetel in.

“Met pijn in mijn hart moet ik u meedelen dat ik het raadswerk - zoals ik dat wil uitvoeren - niet meer kan combineren met mijn dagelijkse werk”, zo stelt Veen in een brief aan burgemeester Kolff. “Ik kijk met voldoening terug op een aantal bijzonder mooie jaren, waar ik tweemaal betrokken ben geweest bij het vormen van een college, met veel genoegen raadscommissies heb voorgezeten en de auditcommissie en mijn fractie heb mogen leiden.”

Lochtenberg: “De VVD Veenendaal is Ronald dankbaar voor zijn inzet. Negen jaar lang was hij raadslid, waarvan ruim vijf als fractievoorzitter. In die jaren waren zijn stabiele leiderschap en financiële kennis zeer waardevol.”

Veen vertrekt met een gerust hart: “Bij een nieuwe tijd hoort een nieuwe generatie en nieuw leiderschap. Ik heb alle vertrouwen in Dylan om het stokje over te nemen. Hij is sterk op de inhoud, een scherp debater en zeer betrokken bij Veenendaal.”

Dylan Lochtenberg (29) is het jongste lid van de gemeenteraad. Hij is geboren en getogen in Veenendaal. Al in 2010 werd hij raadslid. Zijn ambitie is om van de VVD weer een echte volkspartij te maken. “Meer naar buiten, praten met inwoners, ondernemers en instellingen. En een politiek doel? De crisis definitief achter ons laten en een concreet plan maken voor ons winkelcentrum. Onze winkelstad heeft nog steeds de toekomst, maar we moeten wel de schouders eronder zetten en trots durven zijn op Veenendaal. 2016 wordt het jaar van de binnenstad!”