Bouwen aan Veenendaal

Veenendaal is een gemeente om van te houden! Jij woont in deze fantastische stad met volop kansen. Dag in, dag uit zetten we ons in om deze plek nog mooier te maken. Op woensdag 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Dan is het aan jou om te bepalen wie er in de gemeenteraad mag plaatsnemen om jouw geluid te laten horen.

In de afgelopen vier jaar hebben we laten zien dat de VVD het verschil kan maken om onze stad nog mooier, moderner en bruisender te maken. Zo hebben we ons ingezet om, waar dat mogelijk is, hoger te bouwen. Daarmee kunnen we meer mensen aan een woning helpen en tegelijkertijd blijft er dan ruimte voor onze werkgelegenheid en het groen. We hebben regelmatig ons ongenoegen uitgesproken tegen de beperkingen vanuit het provinciale kantorenbeleid dat het bouwen en vernieuwen van onze kantoren onmogelijk maakt. Plannen om Veenendalers uit hun auto te pesten hebben we voorkomen en we hebben het voor elkaar gekregen dat de doorstroming van Veenendaal Oost in de nabije toekomst zal worden verbeterd. Daarvoor komt er een goed ingepaste verbreding van de Rondweg-Oost en een ongelijkvloerse kruising bij de Prins Clauslaan/ Van Essenlaan. De verkeerschaos en wachttijden bij het afvalbrengstation zijn op ons initiatief aangepakt, herbruikbaar afval kun je er nu gratis kwijt. Onze acties tegen de megawindturbines in Renswoude en Overberg, vlak bij onze gemeentegrens, hebben geleid tot het schrappen van deze zoeklocaties. De veiligheid van Veenendalers is verbeterd door camera’s met automatische nummerplaatregistratie, de aanpak van straatintimidatie, extremisme en salafisme zijn bespreekbaar gemaakt. We hebben ons ingezet voor de verhoging van de vaccinatiegraad door extra promotiecampagnes. We hebben ons sterk gemaakt voor een nieuw theater, waar we dan graag een mooie groene woontoren gerealiseerd zien worden. Daarnaast steunden wij van harte het initiatief voor verdere uitbreiding van de koopzondag.
En ook in deze periode heeft onze strenge controle op de financiële situatie van de gemeente geresulteerd in slechts een kleine verhoging van de gemeentelijke lasten. Nog steeds is Veenendaal daarmee de gemeente met de laagste gemeentelijke belastingen in de Provincie Utrecht.
 

In dit verkiezingsprogramma kun je per onderwerp lezen wat de Veense VVD voor de komende periode wil gaan realiseren.

De VVD kiest voor wonen en werken in Veenendaal, door meer en hoger te bouwen. Daarmee krijgen starters en jonge gezinnen meer mogelijkheden, kunnen we werkgelegenheid de ruimte bieden en houden we Veenendaal groen.

De VVD kiest voor een bereikbaar Veenendaal, waar bedrijven zich graag vestigen door de centrale ligging aan de A12. Wij willen dat de verbreding van de Rondweg-Oost zoals afgesproken met de Provincie in 2019 zo snel mogelijk plaatsvindt; inclusief een ongelijkvloerse kruising bij de Prins Clauslaan en een tweede ontsluiting voor Veenendaal-Oost. Wij kunnen het ons niet veroorloven om Veenendaal vast te laten lopen.

De VVD kiest voor een levendig Veenendaal, waar wij de succesvolle acties voor de bruisende binnenstad voortzetten. Wij zullen ons inzetten voor meer evenementen, een nieuw theater en een groenere binnenstad.

De VVD kiest voor een haalbaar en betaalbaar klimaatbeleid in Veenendaal. Voor zonne- en kernenergie. Tegen windturbines en biomassa.

De VVD kiest voor een veilig Veenendaal, waar wij drugscriminaliteit, straatintimidatie en inbraken bestrijden met alle middelen die tot onze beschikking staan. We willen meer handhavers op straat. De VVD zal pas stoppen als de ruggengraat van de criminaliteit is gebroken.

We komen uit een zware periode. Corona heeft grote gevolgen gehad voor onze inwoners en ondernemers. Maar we kregen corona onder controle en samen kunnen we weer kijken naar de toekomst. Veenendaal heeft alle reden om optimistisch te zijn. We barsten letterlijk uit onze gemeentegrenzen van ambitie. Het aanpakken van het woningtekort, genoeg ruimte voor ondernemers en het behouden van groen, om er maar een paar te noemen. Daarvoor zullen we heldere keuzes moeten maken hoe we met onze beperkte ruimte omgaan. We kijken naar hoger bouwen maar ook over onze gemeentegrenzen heen.

Zo valt er nog heel wat te “Bouwen aan Veenendaal”. Doet u mee?