Natuur

Natuur is belangrijk en verdient bescherming. We houden en genieten allemaal van de natuur. Maar we realiseren ons dat de ruimte in Veenendaal schaars is. We hechten waarde aan de natuurgebieden in onze omgeving, zoals Kwintelooyen, maar ook aan de mogelijkheden daar tijd door te brengen, zoals in de vakantieparken. Recreatie en toerisme zijn belangrijke dragers van onze lokale economie.

   Een goede bereikbaarheid van de natuurgebieden en vakantieparken rondom Veenendaal is van belang. Die bereikbaarheid is niet alleen van belang voor onze eigen inwoners om te kunnen recreëren, maar ook voor de toeristen die een dagje in Veenendaal willen doorbrengen.

   We ondersteunen het levendiger maken van het stadspark en de surfvijver. Samen met ondernemers, sportclubs en omwonenden zijn we hiermee aan de slag.

   Niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren kan Veenendaal een prettige stad zijn. We spannen ons in om het leefklimaat voor dieren zo goed mogelijk te maken. Dit betekent groen en ruimte voor dieren, veilige (afgebakende) uitlaatplekken en het wegnemen van hindernissen voor de dierenambulance.

   De natuur is er niet om allerlei particulier afval of bedrijfsafval te dumpen, zulke milieuvervuiling pakken we hard aan.