Winkelcentrum

Onze lokale ondernemers werken iedere dag hard aan een levendig en aantrekkelijk winkelcentrum. Veenendaal komt pas echt tot leven als onze binnenstad bruist. Met een veilig en aantrekkelijk centrum trekken we bezoekers aan van buiten en zorgen we voor een prettige stad, die klaar is voor de toekomst.

   Ondernemers krijgen meer mogelijkheden om creatief te ondernemen. We laten de koopzondag volledig vrij en geven de ondernemers alle ruimte om zelf en in overleg met Winkelstad te besluiten wanneer hun winkel open of dicht gaat.

   We maken een uitnodigend evenementenbeleid, waarbij de gemeente actief en oplossingsgericht meedenkt. Tijdens het terrasseizoen maken we het uitbreiden van terrassen mogelijk. Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor afstemming met hun directe omgeving.

   We werken aan een verdere vergroening van ons centrum, zodat een dagje in de binnenstad van Veenendaal een totale beleving kan zijn, waarbij shoppen, wandelen, verblijven, eten en drinken en vooral plezier hebben, hun rol spelen. We richten het overgebleven gedeelte van het stadsstrand weer in met groen, zand, speeltoestellen, terrassen en water. Tevens levert deze vergroening een bijdrage aan verkoeling van de binnenstad.

   We maken de winkelroute af, door de bouwplannen van Brouwerspoort te voltooien en een mooie nieuwe ingang voor de Corridor te realiseren. We bestrijden leegstand in het centrum door het mengen van functies voor wonen, werken, detailhandel en horeca mogelijk te maken.

   Toerisme is belangrijk voor ons centrum. Daarom willen wij dat de gemeente dit stimuleert met stadspromotie. De toeristenbelasting willen wij zo laag mogelijk houden.

   Wij verlengen de geldigheidsduur van vergunningen waar dat kan. Verder willen wij vergunningen waar mogelijk afschaffen, samenvoegen of vervangen door een meldingsplicht of door algemene regels. Wij schaffen de plicht om een vergunning aan te vragen af voor een klein terras tot vier tafeltjes.