Groen, schoon en veilig

We wonen allemaal graag in een wijk waar we ons thuis voelen. Een wijk die groen, schoon en veilig is. Waar buren met elkaar zorg dragen voor de tuin, het balkon en een schone straat. De gemeente stimuleert bewoners om wijk en buurt schoon te houden. Verloedering gaan we gezamenlijk tegen.

   We willen meer groene plekken met bomen en planten in de stad en op de bedrijventerreinen, hoe klein dan ook. Een stenen omgeving is al snel opgefleurd met vergroening, een struik of plantenbak. We blijven ons inspannen voor behoud en herstel van ons groen en de versterking van biodiversiteit. Zo zorgen we voor een omgeving die klimaatbestendig en koeler is. Dit is ook in belang van onze economie.

   Bij het onderhoud van het groen werken we zoveel mogelijk samen met inwoners. Initiatieven van bewoners en organisaties om de eigen straat of buurt te vergroenen en onderhouden worden van harte aangemoedigd. Ook onze bedrijventerreinen moeten er groen, goed onderhouden en aantrekkelijk uitzien.

   Hondenpoep, zwerfvuil, vuilnis rondom afvalcontainers, graffiti en andere overlast worden aangepakt. Vernielingen worden snel hersteld. De kosten hiervan worden zoveel mogelijk verhaald op de veroorzaker. De aanpak op zwerfafval willen we op peil houden.